Personality and attitude a two different things. My personality is who I am. My attitude depends on the people who I'm confronted with. PS.Pale is beautiful.

tiistai 5. helmikuuta 2013

Vitamiinit.

Oon ruvennu pohtimaan, onko noista vitamiinien syönnistä mitään hyötyä. Oon nyt parin kuukauden sisään sairastanut kaksi poskiontelontulehdusta ja rupee ottaa päähän tää. Kai se voi olla joskus joku kierrekin. Paljon on tietty liikkeelläkin kaikkea, pitkää nuhaa ja yskää, kuumepiikkejä yms. Mulla oli tänään alilämpöä, kun heräsin ja olo oli sen mukanen. KUR-JA. Tänään alotin nyt sit DUACT-lääkkeen ja toivon, että se auttaa, sillä nenäsuihkeita en haluais käyttää enää. Nenän limakalvot kovilla as it is. Samoin pientä yskänpoikasta liikkeellä. Oon päättäny, et palaan töihin parin päivän päästä, what ever the feeling is. En jaksa sairastaa. Haluan palata kuntoilun pariin, käydä lenkillä, tehdä lihaskuntoa kotona, syödä terveellisesti, koska näistä kaikesta tulee niin hyvä fiilis. Toki nytkin voin syödä terveellisesti, mutta kun ei ole ruokahalua ja lääkkeet laittaa aina elimistön sekaisin, niin lopputulos ei oo terveellinen.

Koitan pitää itteni jossain kuosissa, joten oon pienillä (2-3 korttelia) lenkeillä käyny nytkin päivittäin. Tarttee saada happea ja ulkoilma auttaa nenän tukkosuuteen. Kokonaisuudessaan olo alkaa helpottaa vähän, mut toipumiseen menee aina aikaa. Ja kun kärsivällisyys alkaa olla lopussa, en haluu vaan möllöttää. ARGH.

Ja siis palatkseni vitamiineihin. Omega 3:sta, multivitaa, D-vitamiinia, maitohappobakteereita, pellavansiemeniä (joo ei vitamiini, mutta mulle lähes :D). Näitä kaikkea syön ja ruokavalio on terveellisempi ja liikuntaa lisänny. Ja lopputulos on: SAIRAS. Perse.

Terveellinen elämäntapa, it´s just not for me, eh?

7 kommenttia:

  1. Aloitapa semmoinen "olutta, pizzaa, leffaputkia ja viikonloppuisin biletystä ja baareilua"-kuuri ja katso, että miten käy? Psyykkiset tulokset voi ainakin olla positiivisia ^^

    Sillon kun mä Briteissä sairastin kolme kuukautta putkeen, kun erilainen pöpökanta sai mun elimistöstä yliotteen, sanoi lääkäri mulle ihanasti: "Mä määrään sulle oikeiden lääkkeiden lisäksi c-vitamiinia. Ei sillä mitään vaikutusta sun paranemiseen ole, mutta sulle tulee parempi mieli." Söin pirun vahvoja lääkkeitä jotakin 8 kpl päivässä, kurlasin kurkkua vahvalla suuvedellä joka tappo sekä hyvät että pahat bakteerit ja kyllä, kieltämättä siitä c-vitamiinista tuli paljon parempi mieli :) Keväällä, kun kaikki muut sairasti, mä olin huippuiskussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä aattelin kyllä, mutta kun oon kuullu et sellanen aimo annos C-vitskuu tarttis ottaa kerralla just ku lenssu alkaa oireilla, ni totesin et on liian myhäistä nyt sille. Mut jos kuiteski, et tulis parempi mieli :D

      Poista
  2. Miten sä syöt noita pellavansiemeniä? Ja miksi? Suosittelen melkein lopettamaan. Ne kun kokonaisina käytettynä tuppaa jäämään kiinni suoliston seinämiin ja muitten ravintoaineitten imeytyminen vaikeutuu ja tulee mahdottomaksi. 8/ Niistä lisäks ei imeydy itestään yhtään mitään ravintoaineita, jos ne menee mahaan kokonaisina. Valmiit rouheet on sit taas melkeinpä pilaantunutta tavaraa, joten ei kauheesti hyötyä siitäkään. Ts. pitäs rouhia itse tai vaihtaa settiä.

    Jos syöt noita esim vatsan toiminnan takia ni sit kehotan muuttamaan jotain muuta ruokavaliossa. Mulla ainakin mahaan saa vauhtia salaateilla ym vihreillä ja tuoreilla asioilla. Ja jos sit taas haluat pitää mahan muuten kunnossa, niin chia-siemenet toimii hyvin saman kaltaisesti ku pellava, mutta tietääkseni niissä ei oo noita ongelmia ku pellavassa. JA chiassa on proteiinia ja tosi hyviä rasvahappoja ja kaikkee. Ja ne maistuu kivalta. :D Pellava on mun mielestä aika pahaaki nimittäin. Chiasta saa helposti sellasta limaa tehtyä kanssa niinku pellavansiemenistäki. Sitä limaa ku tekee ni se säilyy tyyliin viikon jääkaapissa ja sieltä joka päivä nappaa ruokalusikallisen suuhun tai sit laittaa johonki puuroon/ smoothieen tms. :) Chiaa myy esim Kuuden maku (Wiklundin vieressä), Punnitse ja Säästä (Hansassa) ja Ruohonjuuri (Casa Granden? huudeilla).

    Ja sit oon varmaan enneki sanonu, mutta ei joku pari pilleriä tee kenestäkään tervettä. Monivitamiinivalmisteethan on aikamoista kuraa ja suurimmaks osaks turhia: vitamiineja ei oo tarpeeks niissä tai sitte syöt niitä turhan takia.

    Kannattas ehkä miettiä mitä syöt ja mitä et saa sun ravinnosta. Sit ostat just esim c-vitskun (jota voi aika huoletta syödä yliannoksiakin) vaikkapa acerola-jauheen muodossa luontaistuotekaupasta. Lisäks saatat tarvita esim sinkkiä. Näitä voi vedellä kuuriluontoisesti. Muuta mulle ei tuu mieleen rasvahappojen lisäks (kalaöljy- ja sit esim tyrni- ja mustaherukkaöljykapselit ym) mitä normaalilla ruokavaliolla ihminen tartteis. Ehkä magnesiumia?

    Ite tykkään tohtori.fi -sivusta, koska siellä on ainaki ennen ollu vitamiinit selkeesti kuvailtuina. Mistä niitä saa ja miten puutos oireilee. Kannattaa ehkä perehtyä! Suosittelen kyllä vaihatamaan marketin monitiskun täsmävitamiineihin - siis purkkeihin, joissa on 1-3 asiaa samassa.

    Ja sit jos haluut lisää buustata vastustuskykyä, voisit vaikka ruveta keittelemään pakuriteetä, syömään siitepölyrakeita (ihan loistava juttu tämä!) ja vaikka kuivattua nokkosta tai spirulina-merilevä -tabletteja. Noita kaikkia myy samat kaupat mitä äsken mainitsin.

    Ja sit toki voi ihan miettiä sitä kaikkea muuta mitä suuhunsa laittaa. Maito lisää limaa - lima lisää tulehdusta. Samoin rypsiöljyä pidetään tulehdusta lisäävänä öljynä (oliivi- tai kookosöljy parempi), samoin kuin kaikkia eineksiä. Leipä on monesti aika turhaa, mutta ku säki leivot vaiks niitä sun sämpyliä, ni sinne vois laittaa jauhojen joukkoon kaurahiutaleita, leseitä, auringonkukansiemeniä.. jne. Tiäks sillee lisätä kaikkia kivoja juttuja normijuttujen sekaan, ni ei ahistu siitä että pitäs muuttaa kaikki kerralla. :)

    Voisin varmaan jatkaa tätä, mutta jätän seuraavaan kertaan. Over and out. Ja anteeksi. ;)

    VastaaPoista
  3. Ja ainii, unohin nää mun ihan suoraan flunssankarkotukseen suosimat jutut.. siis siinä vaiheessa ku vähänki tuntuu funssaiselta, ni AntiWir oliivinlehtiuutetabuja maksimiannos naamaan ja Propolis-uutetta perään. Propolista voi ottaa monta kertaa päivässä 15 tippaa kerralla. Se on jotain mehiläisainetta sekin. Ihan huipputuote. Tappaa meinaan huuliherpeksenki nopeemmin ku zoviraxit, joten oikeesti toimii viruksiin ym tyyppeihin. :)

    Molempia saa esim Wiklundin kosmetiikkaosaston kyljestä löytyvästä luontaistuoteosastosta. :) Ja itseasiassa siellä saattaa olla myös siitepölyä, chiasiemeniä ja sensemmosiaki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis en tietenkään aattele et muutama vitsku tai sata tekee ketään terveeksi.

      Pellavansiemeniä olen käyttänyt ihan niiden terveysvaikutuksien takia. Äitini on käyttänyt niitä kans hyvin tuloksin ja kun googlaa, niin niillä on vaikka mitä hyviä vaikutuksia. Ja vedessä ne täytyy liottaa, ettei juur turpoa väärässä kohtaa ja tartu johki. Tätä asiaa oon tutkaillu paljon, ja todennut ne hyväksi. Kuitua mä niistä eniten haenkin ja sitä niistä saa. + niissä on kans protskuu. rasvahappoja ja ja. Eikä makua oo minkäänlainen oikeestaan. Ja ne poistaa rasvaa. Pähkinät ja muut siemenet kuuluu kans ruokavalioon. Vihreitä juttuja vois kyllä lisätä.

      Joten tämä nyt oli vaan ränttäys tästä paskasta flunssasta ja kun "ihmepillerit" ei tee taikaansa, eli paranna flunssaa nyt heti.

      Enkä nyt usko että maidosta ja rypsiöljystä tulehduksia saan. Ja leivästä en luovu :D

      Poista
  4. Okei, muotoilin huonosti, en tarkottanutkaan, että maidosta tai rypsäristä sais jonkun tulehduksen, vaan ne lisää elimistön tulehdustilaa. Näin siis kaikki pöpöt pääsee helpommin vaikuttamaan sun elimistössä silleen huonolla tavalla. 8/

    Ja maito sit taas lisää limaisuutta, siitä tulee räkää kurkkuun. Ja limaisella alustalla taudit tykkää bilettää. Muttta tähän toki auttaa ystävämme sarvikuono. Whoop whoop! :D

    Tuota tulehdustilaa lisää myös rasvahappojen väärä koostumus. En muista ulkoa miten se meni, mutta yleisestiottaen omegakolmosta pitäs saada enempi ku kutosta ja kutosta sit on suunnilleen kaikissa kasvikunnan tuotteissa (rypsäri, siemenet jne), missä nyt rasvaa on. Tosta muistuttelee ihan siis lääkäritkin, että kannattaa pitää sekin mielessä. Mutta sulla tuskin sitä ongelmaa sinällään, ku kalaöljyä kerta vetelet.

    Ja en toki sanonut, että älä syö enää leipää (tai maitoa tai muutakaan, ihminen tekee itse päätöksensä, mutta ilman tietoa niitä on mahdoton tehdä).

    Ja siis lähti vähän lapasesta toi mun kommentti, ku innostuin suosikkiaiheestani. :D Vois toki pitää oman blogin puolellla moiset avautumissessiot. ;)

    Mutta mua vaan sattuu sieluun nähdä ihminen kipeänä usein ilman että se tekee sille kaikkea mitä vaan voi. O.O (Oliivinlehtiuute! Oliivinlehtiuute!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onneks tää flunssakierre nyt vaan oli tällanen ohi menevä juttu. Toivottavasti. Ja kun töissä on vaikea välttyä taudeilta niiden jyllätessä voimakkaasti, niin ku just nyt. Et vaikka kuinka koittas hoitaa itseään, niin päälle aivastelevat yksilöt on sitte ei niin vältettävissä :D

      Ja oon sen tyylinen ihminen, että en jaksa kovin paljoa perehtyä ruoka-aineisiin. Eli terve järki ja maalaisjärki saavat riittää sen suhteen, mitä kannattaa suuhunsa laittaa ja millä on hyviä vaikutuksia. Täytyy vaan toivoa, että niillä pärjää.

      Ja ihanaa kun kerrot kun sä TIEDÄT. :)
      Ja sulta on muutenkin hyvä kysyä :)

      Poista